Šilutės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras 2019 m. lapkričio 12 ir 14 dienomis Šilutės Martyno Jankaus pagrindinėje mokykloje organizavo „Burnos higienos“ užsiėmimus. Vyko 6 užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 120 mokinių iš 3-ų ir 4-ų klasių.

Mokymus vedė burnos higienistė Ieva Dautaraitė, kuri papasakojo mokiniams apie burnos higienos svarbą, kokie maisto produktai įtakoja ėduonies atsiradimą – kokius maisto produktus reikėtų valgyti, o kokių atsisakyti. Burnos higienistė dantų modelio su šepetėliu pagalba mokiniams rodė taisyklingo dantų valymo techniką, kalbėjo apie tinkamą dantų šepetėlio ir dantų pastos pasirinkimą, priminė, kad minimalus dantų valymo laikas yra 2 minutės ryte ir vakare. Kad būtų lengviau prisiminti kada valytis dantukus, burnos higienistė mokiniams padovanojo „Dantų valymo kalendorių“.

Taip pat 2019 m. lapkričio 14 dieną Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus ikimokyklinių grupių tėveliai turėjo galimybę pasiklausyti burnos higienistės Ievos Dautaraitės paskaitėlės, kaip reikia prižiūrėti pradedančius dygti ir jau išdygusius mažylių dantukus. Lektorė papasakojo kaip svarbu yra prižiūrėti pieninius dantukus, kad jiems iškritus išdygtų sveiki nuolatiniai dantys.

Rasa Bertašienė
Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje