Lapkričio 16 dieną daugelyje pasaulio šalių yra minima Tarptautinė tolerancijos diena. Tolerancija mus moko pakantumo, mandagumo, pagarbos kitiems, supratimo, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų ir pripažinti, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes.

Šios dienos paminėjimui kasmet pasiūlomas vis kitoks simbolis – šie metai pakvietė pasirinkti itin reikšmingą ženklą – Tolerancijos švyturį. Juk švyturys kaip simbolis reiškia pagalbą, nes rodo kelią laivams, ieškantiems kranto, padeda neužplaukti ant seklumos. Taip ir žmogiškoji tolerancija padeda mums gyventi teisingai, moko pagarbos bei supratimo vienas kitam.

Ši diena labai gražiai buvo į prasminta ir mūsų mokykloje, kurią organizavo socialinė pedagogė Jolita Lileikienė. Lapkričio 11- 15 dienomis mokykloje buvo organizuojamos veiklos, skirtos Tarptautinei tolerancijos dienai paminėti: mokiniai gamino Tolerancijos švyturius ir puošė jais kabinetų duris, klasių valandėlių metu diskutavo tolerancijos tema, kartu su Šilutės F. Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininke Vida Pozniakoviene aptarė, kodėl svarbu augti tolerantiškam piliečiui, jos pagalba kūrė Tolerancijos švyturį.

Baigiamasis pilietinės akcijos paminėjimas renginys vyko mokyklos antro aukšto fojė. Socialinė pedagogė priminė, kodėl ši diena svarbi, akcentavo, kad mūsų gyvenimo būdas, elgesys ir kalbos neturi pažeisti kito žmogaus teisių ir laisvių, kad neturime teisės tyčiotis iš kitų.

Skirstėmės tikėdamiesi, kad vieni kitiems tapsime geresni ir tolerantiškesni.

Liudmila Kazlauskienė
Lietuvių kalbos mokytoja