Nuo 2001 m. rugsėjo 26-oji tapo Europos kalbų diena. Ja siekiama parodyti, kaip ir kodėl daugiakalbystė yra viena iš didžiausių Europos vertybių, norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų.

Tradiciškai kalbų diena paminėta ir mūsų mokykloje. Kiekviena klasė visą savaitę gamino pasirinktų šalių plakatus, kartu su klasių auklėtojais aptarė, kodėl svarbu skatinti toleranciją ir sąmoningumą kitų kalbų ir kultūrų atžvilgiu.

Šilutės rajono savivaldybės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Traksėdžių filialo bibliotekininkė Vida Pozniakovienė pakvietė mūsų mokyklos mokinius į viktoriną „Skirtingos kalbos, skirtingi pasauliai”, jai talkino lietuvių kalbos mokytoja Liudmila Kazlauskienė, rusų kalbos mokytoja Loreta Butkienė ir anglų kalbų mokytoja Irena Vasiliauskienė. Į renginį atvyko ir Europos parlamento nario Bronio Ropės padėjėja Lietuvoje Klaudija Jagminaitė.

Renginio metu buvo akcentuojama, kodėl minima Europos kalbų diena, kad svarbu mokintis įvairių kalbų. Mokininių komandoms buvo pateiktos įdomios užduotys, skatinančios gerbti kalbų įvairovę bei daugiakalbystę.

Europos parlamento nario Bronio Ropės padėjėja padėkojo už gerą ir prasmingą renginį bei apdovanojo viktorinos nugalėtojus vertingomis dovanomis.

Liudmila Kazlauskienė
Lietuvių kalbos mokytoja