Sausio 29 dieną vyko tiksliųjų mokslų diena „Skaičiuoju ir mąstau“. Ugdymo veikloje dalyvavo 1-10 klasių moksleiviai. 1-4 klasių mokiniai stebėjo animacinius filmus, tokius kaip: „Kaip ožiukas mokėsi skaičiuoti iki 10”, „Neišmoktų pamokų šalyje”, žaidė matematinius žaidimus, kūrė linksmus ketureilius apie skaičius.

5-6 klasių mokiniai viktorinoje „Skaičiuoju ir mąstau” sprendė sudoku, įvairius kryžiažodžius, įdomesnius matematinius galvosūkius, „keliavo” Vilniaus senamiesčio labirintais. Septintų klasių moksleiviai stebėjo ir aptarė e.-pamoką „Kas vairuos tavo gyvenimą”.

Moksleiviai turėjo ypatingą progą susitikti su „Swedbank” atstove, kuri pasidalino patarimais kaip skaičiuoti išlaidas bei papasakojo apie kišenpinigių svarbą. “Swedbank” darbuotoja nurodė, jog kišenpinigiai moksleiviams yra būtini pirmiausia dėl to, nes taip jaunimas išmoksta savarankiškai tvarkyti savo finansus. Tuo tarpu 9-10 klasių mokiniai diskutavo su mokesčių inspekcijos atstovu apie jų finansinį raštingumą ir jo svarbą jų šiandienos gyvenime.

Smalsieji mokiniai rinkosi ir kitas įdomias veiklas: dalyvavo šaškių bei šachmatų varžybose, o vyresnieji rinkosi olimpiadą, kurioje išbandė savo jėgas spręsdami matematinės lygtis bei skaičiuodami geometrinius uždavinius. Mokyklos erdvės buvo papuoštos mokinių piešiniais bei ypatingomis geometrinėmis figūromis.

Romualda Jonikienė
Matematikos mokytoja

Alma Meila Tamulionienė
Matematikos mokytoja