Erasmus+: virtualus mokytojų susitikimas Lietuvoje

Plintantis Covid-19 virusas ir toliau koreguoja projekto partnerių planus. Laiku neįvykęs fizinis projekto narių susitikimas Lietuvoje pagal Erasmus+ projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antrosios kartos saityno įrankiai“ buvo suorganizuotas virtualioje erdvėje 2021 metų kovo 8-10 dienomis. Jį organizavo Šilutės Martyno Jankaus mokyklos projekto komandos narės Aida Skarbalienė, Rita Barkauskienė, Jovita Ranauskienė ir Roberta Tamošauskaitė. Virtualiems susitikimams buvo pasirinkta Microsoft Teams platforma.

Į virtualų susitikimą prisijungė 60 dalyvių iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Visų pirma projekto svečiai buvo pakviesti virtualiu turu pakeliauti po Lietuvą. Vėliau mokyklos mokiniai savo kurtame video plačiai atvėrė žiūrovams mokyklos duris ir pakvietė vidun pasižvalgyti po ją. Pasveikinimo žodžius projekto svečiams tarė Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos direktorius A. Astasevičius ir Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnybos direktorė Judita Blinkevičienė.
Projekto susitikimo darbinę dalį pradėjome tarptautine konferencija, kurią padėjo suorganizuoti Šilutės rajono švietimo pagalbos tarnyba. Konferencijos tema – „Saugesnio interneto veikla šiuolaikinėje mokykloje“. Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojos Aida Skarbalienė ir Rita Barkauskienė savo pranešimu „Grėsmės virtualioje erdvėje. Elektroninės patyčios“ pasidalijo mintimis apie ypatingai šiuo metu opią iškilusią problemą tarp paauglių internetinėje erdvėje – patyčias. Projekto partneriai taip pat pasidalino savo patirtimi apie saugaus interneto mokymą jų mokyklose.
Išklausius pranešimus, savo žinias teko pasitikrinti testu, sukurtu naudojant „Quizizz“ įrankį.
Saugus internetas yra labai aktuali tema šiandien, kai visas gyvenimas dėl Covid-19 viruso persikėlė į virtualią erdvę, tad šioje konferencijoje išgirsta informacija, patarimai ir patirtis buvo ir yra labai naudingi.
Antrą projekto dieną pradėjome nuo virtualaus turo po mūsų gražų miestą Šilutę ir jo apylinkes. Vėliau dar kartą grįžta prie „Saugaus interneto“ temos. Projekto partneriams pristatėme, ir tuo pačiu išbandėme, keletą testų, viktorinų, apklausų tinklalapių nuorodų, kuriomis galima pasinaudoti pamokose, kad jos taptų naudingos mokant saugiai elgtis internete, o kartu būtų ir įdomios mokiniams.
Taip pat, informacinių technologijų mokytoja Rita Barkauskienė pristatė dar vieną šio projekto įrankį „Ourboox“, skirtą elektroninių knygų kūrimui. Teorinę dalį sekė praktika. Visi turėjome sukurti po elektroninę knygą šio susitikimo tema „Saugus internetas“.
Susitikimą vainikavo dalijimasis gerąja patirtimi, pritaikant susitikimo metu gautas žinias knygų kūryboje.
Buvo smagu eilinį kartą pabendrauti, pasidalinti įžvalgomis, kažko naujo išmokti kartu su projekto metu sutiktais kolegomis. Apgailestavome tik, kad Covid-19 virusas sutrukdė susitikti gyvai.
Visi partneriai nutarėme dar kartą susitikti virtualioje erdvėje ir pasidalinti skirtingų šalių gerąja patirtimi, dirbant nuotoliniu būdu su mokiniais skirtingose elektroninėse platformose.
Šių metų kovo 23 d. projektas „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antrosios kartos saityno įrankiai“ bus baigtas. Bet dabar jau galime pasakyti, kad šis projektas paliks kiekviename iš mūsų žymę: prisiminimus apie pažintas naujas vietas, sutiktus naujus draugus, išmoktus įrankius ir patobulintas anglų kalbos žinias.

Saugaus interneto savaitė 2021

2021 m. vasario 8-12 dienomis vyko saugesnio interneto savaitė, kurią (kaip ir kiekvienais metais) organizuoja asociacija „Langas į ateitį“ drauge su projektu „Prisijungusi Lietuva“. Mūsų mokyklos mokiniai kasmet dalyvauja šiuose renginiuose, kurie šiais metais vyko nuotoliniu būdu. Vasario 9-12 dienomis vyko interaktyvus žaidimas „Būk ramus ir jauskis saugus internete“. Jame dalyvavo Šilutės rajono pagrindinių mokyklų ir gimnazijų mokiniai. Žaidimas, skirtas saugesnio interneto savaitei, organizuotas bendradarbiaujant su TAVPK Šilutės rajono policijos komisariatu. Jame dalyvavo 176 mūsų mokyklos 7 ir 8 klasių mokiniai.
Nuoroda: https://www.silutevb.lt/silute/2021/02/17/saugesnio-interneto-savaite-siemet-vyko-virtualiai/
Vasario 8-11 dienomis vyko keturi saugesnio interneto viktorinos turai, kuriuose šauniai pasirodė 4a (mokytoja Rasa Dulkienė), 4b (mokytoja Violeta Lukočienė), 5d (mokytoja Snaigė Svipaitė), 6d klasių komandos ir 5b klasės mokinė Jorė Kairytė (bibliotekininkė Edita Bendžiuvienė). Viktorinoje – net 391 komanda iš visos Lietuvos. Komandos rungėsi tarpusavyje, sėmėsi naujų žinių, diskutavo įvairiomis saugesnio elgesio internete temomis. Susumavus rezultatus, mūsų mokiniai liko per viduriuką – 191 ir 192 vietose.
Saugesnio interneto savaitę rengiamose edukacinėse pamokėlėse Draugiško interneto meškiukas diskutavo tiek su vaikais, tiek su ekspertais apie saugų internetą. 2 a klasės mokiniai (mokytoja Andžela Varanienė) ne tik dalyvavo edukacinėse saugaus interneto pamokėlėse, bet ir iliustravo draugiško interneto meškiuką. Kiti 1-8 klasių mokiniai sėmėsi žinių edukacinėse saugesnio interneto pamokose.

Bibliotekininkė, ugdymo karjerai koordinatorė
Edita Bendžiuvienė,

 

Erasmus+: virtualus mokinių ir mokytojų susitikimas Turkijoje

Plintant Covid-19 virusui, dėl kurio negalimi jokie vizitai į kitas šalis, neįvyko ir planuota mokinių bei mokytojų kelionė į Turkiją pagal Erasmus+ projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“. Todėl, pasitarus projekto nariams, nuspręsta organizuoti susitikimą virtualioje erdvėje.
Virtualūs savaitės trukmės susitikimai Turkijoje įvyko šių metų vasario 08-12 dienomis. Jiems buvo pasirinkta „Zoom“ platforma. Organizuotas veiklas vykdė 53 dalyviai iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos, Lenkijos ir Lietuvos. Mūsų Šilutės Martyno Jankaus mokyklos komandą sudarė 10 mokinių ir 4 mokytojai.Pirmos dienos susitikimą sveikinimo žodžiais pradėjusi projekto koordinatorė turkų mokytoja Cagla Birgul pristatė ir visos savaitės veiklas. Įžangą sekė mokinių prisistatymai.
Mokymų dalį Turkijoje pradėjome nuo internetinio įrankio „Coding“. Mokiniams ir mokytojams buvo pateikta informacija, parodyti vaizdo įrašai ir pateikta pavyzdžių, kaip šį įrankį galima panaudoti pamokose. Apie įrankį įgytas žinias dalyviai pasitikrino atlikdami „Kahoot“ testą, o tada jas pritaikė savarankiškoje grupių veikloje.
Vasario 9 d. visas pasaulis minėjo „Saugesnio interneto“ dieną. Todėl antradienio virtualus susitikimas pradėtas saugaus elgesio internete svarbos akcentavimu bei žinių patikrinimo testu, parengtu „Quizizz” įrankiu. Na, o tikru dienos iššūkiu dalyviams tapo pristatyto įrankio „Code“ (www.code.org) panaudojimas, kuriant internetinius koduotus žaidimus savo draugams.
Trečiadienį pristatytas dar vienas naujosios kartos saityno įrankis „KoduGameLab“ (www.kodugamelab.com). Dalyviai ir vėl tapo žaidimo kūrėjais: projektavo žaidimo platformą, kliūtis joje, numatė komandas objektams judinti.
Likusios virtualaus susitikimo dienos mums buvo kupinos naujovių taip pat: mes išbandėme du naujus įrankius „Actionbound“ (www.actionbound.com) ir Plickers (www.plickers.com).
Mokymų savaitė buvo turtinga įspūdžiais, pažintimis, naujais draugais, patobulintomis anglų kalbos ir skaitmeninio raštingumo žiniomis. Turime viltį, kad virtualios pažintys ateityje turės progą peraugti į realius susitikimus.

Mokytojos:
Jovita Ranauskienė, Roberta Tamošauskaitė, Aida Skarbalienė, Rita Barkauskienė

Išbandytas įrankis „WeDo 2.0“

2020 m. vasario 13 d. mokykloje pamokos organizuotos kitaip – mokiniai ir vėl dalyvavo patyriminėse veiklose. 5b, 5c, ir 8b klasių mokiniai, įgyvendindami tarptautinio Erasmus+ projekto „Atverkime duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“ apsilankė „Išmaniojoje mokykloje“ Klaipėdoje. Edukaciniame užsiėmime „Lego: virtuali realybė“ vaikai kūrė mini robotus, mokėsi juos programuoti „WeDo 2.0“ įrankiu ir varžėsi greičiausio roboto rungtyje. Nors darbas ir reikalavo kruopštumo, atidumo, emocijos ir pasitenkinimas sukurtais robotais ir pačiu kūrybiniu procesu viską viršijo.

Mokytojos:
Rita Barkauskienė, Aida Skarbalienė, Jovita Ranauskienė

Saugesnio interneto diena 2020 // CYBERteens

Viena iš Erasmus + projekto „Atverkime duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“ potemių – saugus internetas. Todėl šiemet, saugesnio interneto dieną, Šilutės M. Jankaus pagrindinė mokykla minėjo visiškai kitaip! Vasario 11 d. net 20 komandų iš visos Lietuvos priėmė vieną iš 6 iššūkių ir kartu su ekspertais užkūrė tikrą saugaus interneto idėjų generatorių renginyje Saugesnio interneto diena 2020 // CYBERteens! Mūsų mokyklos dvi atrinktos komandos „Web“ ir „Įrankiai“ pasirinko iššūkį „Prieš patyčias“, ir tarsi tikri detektyvai narpliojo tamsiausias nesaugaus interneto problemas. Renginys vyko Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Viso renginio metu kiekviena komanda aktyviai siekė savo tikslo: mokėsi iš tikrų nesėkmės istorijų, dalyvavo socialiniame detektyve, o išmokę kūrybinio dizaino – taikė žinias savo idėjos kūrime. Net 3 valandas renginio komandos pasinėrė į tikras kūrybines dirbtuves: su daugiau nei 30 ekspertų pagalba kūrė inovacijų koncepcijas nuo internetinių programėlių iki edukacinių pabėgimo kambarių.
Rezultatai pranoko lūkesčius. Mūsų komandą „Web“ ekspertai išrinko tarp penkių geriausių. Komandos nariai laimėjo išskirtinę galimybę gegužės 15-17 d. sudalyvauti tarptautiniame „ChangeMakers‘ON“ hakatone, kuriame galės su IT specialistais plėtoti savo idėją. Mokytojams skirtas prizas – planšetinis kompiuteris.
Šis renginys ne tik paskatino moksleivius ir mokytojus trumpam iškeisti savo įprastą dieną mokykloje į praktines inovacijų dirbtuves, bet ir sustiprinti komandinį darbą, atskleisti savo kūrybines jėgas. Pasak „Saugaus interneto“ atstovų auga ne tik inovatyvi, bet ir atsakinga interneto vartotojų karta!

Renginio tiesioginę transliaciją galite stebėti tinklaraštyje:

Moksleiviai iš visos Lietuvos rinkosi „CYBERteens“ renginyje Kaune: generavo saugesnio interneto idėjas

Logopedė: Sandra Montvilė,
Mokytojos: Rita Barkauskienė, Jovita Ranauskienė, Roberta Tamašauskaitė

Erasmus+: mokinių ir mokytojų viešnagė Rumunijoje

Šių metų rugsėjo 22-28 d. Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos komanda vyko į Bacau miestą Rumunijoje. Tai trečiasis mokinių ir mokytojų vizitas pagal Erasmus+ projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“. Į kelionę vyko 5 mokiniai: Beatričė, Eglė, Rūta, Paulina, Justė ir 3 mokytojai: Jovita, Roberta ir Asta.
Pirmąją viešnagės dieną vykome į Bacau miesto mokyklą (Scoala Gimnaziala Dr. Alexandru Safran). Ten mus pasitiko mokyklos direktorė Irina Carmen ir projekto vykdymo komanda.
Mokyklos bendruomenė buvo pasipuošusi tautiniais rūbais ir vaišino mus pyragu ir druska. Šeimininkai mums linkėjo įsimintinos viešnagės, puikių įspūdžių, naujų draugų ir, žinoma, būtinai čia sugrįžti. Mokiniai mus pasveikino nuostabiu koncertu ir šokiais. Buvome išties labai šiltai priimti. Po sočių pietų visi vykome į mieste esančią observatoriją (Observatorul Astronomic Victor Anestin).
Kitą dieną visa projekto komanda vykome į Jasai miestą, esantį šiaurės rytų Rumunijoje. Jis dar vadinamas apskrities centru. Jame vystoma juodoji metalurgija, sunkioji mašinų, chemijos, tekstilės, medienos ir maisto pramonė. Šiame mieste aplankėme botanikos sodą – parką (Copou parkas arba sodas). Tai yra seniausias viešasis parkas Jasis mieste Rumunijoje. Jo plėtra buvo pradėta 1834 m. Taip pat aplankėme veikiantį universitetą, muziejų, dar vadinamą Kultūros rūmais (Palatul Culturii), grožėjomės miesto pastatais, cerkvėmis.
Viso vizito metu su kitų šalių projekto dalyviais iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos ir Lenkijos mokėmės dirbti su antros kartos saityno įrankiais: „Soryjumper“, „WordArt“, „ClassTools“, tobulinome skaitmeninius įgūdžius, kad grįžus būtų galima pasidalinti patirtimi.
Trečiąją vizito dieną vyko tarptautinė konferencija tema „Skaitmeninių įrankių naudojimas mokykloje“. Joje savo patirtimi pasidalino įvairių šalių atstovai. Konferencijoje dalyvavo tik mokytojai, o mokiniai linksmai leido laiką rumunų šeimose.
Ketvirtą dieną, po mokymų, visi vykome į kalnuose esantį miestelį – kurortą Slănic Moldova, esantį Bacău grafystėje, Rumunijoje. Po praleisto pusvalandžio nuostabioje gamtoje mus užklupo liūtis, kuri privertė mus grįžti į autobusą.
Paskutinę viešnagės dieną visi dalyviai vykome į Bukareštą, kuriame aplankėme senamiestį, centrinį parką ir grožėjomės Rumunijos parlamento rūmais.
Šeštadienio rytą atsisveikinę vieni su kitais, išvykome namo. Ši viešnagė Rumunijoje praturtino ir pradžiugino visus. Ir dar kartą įsitikinome, kad projekto veikloje, ,,atvėrus duris į skaitmeninį pasaulį“, vis tiek lieka neužmirštamas tiesioginis žmonių bendravimas ir bendri darbai.

Projekto vykdytojos J. Ranauskienė, R. Tamošauskaitė

Erasmus+: mokinių ir mokytojų viešnagė Lenkijoje

Šių metų gegužės 26 d. – birželio 1 d. Šilutės Martyno Jankaus mokyklos komanda vyko į Krosno miestą, Lenkijoje. Į antrąjį mokinių ir mokytojų vizitą pagal Erasmus+ projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“ vyko 5 mokiniai: Beatričė, Eglė, Aistė, Mažvydas, Paulius ir 3 mokytojai: Jovita, Roberta ir Edita.
Pirmąją viešnagės dieną projekto dalyviai praleido Krosno miesto mokykloje (Szkola Podstawowa w Wojaszόwce). Tenai juos pasitiko mokyklos direktorė Ewa Gόrska ir projekto vykdymo komanda. Šeimininkai dalyviams linkėjo įsimintinos viešnagės, puikių įspūdžių, naujų draugų ir, žinoma, būtinai čia sugrįžti. Mokiniai pasveikino svečius nuostabiu koncertu ir šokiais. Projekto dalyviai buvo išties labai šiltai priimti. Su kitų šalių projekto dalyviais iš Turkijos, Graikijos, Rumunijos ir Lenkijos viso vizito metu mokytasi dirbti su antros kartos saityno įrankiais: „Canva“, „Postermywall“, „Quizlet“, tobulinti skaitmeniniai įgūdžiai, kad grižus būtų galima patirties sklaida. Projekto dalyviai aplankė įžymias Krosno  vietas: senamiestį, Odrzykoń pilį, didžiuosius akmenis, naftos ir dujų pramonės muziejų. Taip pat buvo atliekama daug veiklų: muzikos – dailės terapija, darbas su stiklu, moliu, kurios atskleidė įvairius talentus bei gebėjimus. Svečiuotasi Krosno miesto bendruomenės namuose, kuriuose visus pasitiko miesto meras. Pasivaišinta pačių pasigamintais tradiciniais lenkiškais patiekalais. Paskutinę viešnagės dieną visi dalyviai vyko į Krokuvą, kurioje aplankė Vavelio pilį, senamiestį ir įžymiąsias Veličkų druskų kasyklas.
Po dienos Krokuvoje projekto dalyviai atsisveikino vieni su kitais ir išvyko namo. Ši viešnagė Lenkijoje praturtino ir pradžiugino visus. Projekte, ,,atvėrus duris į skaitmeninį pasaulį“, neužmirštamas tiesioginis žmonių bendravimas ir bendri darbai.

Projekto vykdytojos J. Ranauskienė, R. Tamošauskaitė

Pirmasis mokinių ir mokytojų susitikimas Graikijoje

Balandžio 7-13 dienomis Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos 5 mokiniai ir 2 mokytojai, įgyvendindami Erasmus+ programos projektą „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antros kartos saityno įrankiai“, lankėmės Salonikų mieste, Graikijoje. Tai buvo pirmasis mokytojų ir mokinių susitikimas.
Salonikų oro uoste nusileidome jau po vidurnakčio. Mus pasitikęs miniautobuso vairuotojas pasisiūlė ne tik nuvežti į užsakytus apartamentus, bet ir pakeliui aprodyti lankytinas miesto vietas. Visai mūsų grupei tai buvo pirma kelionė į Graikiją, tad viskas aplinkui kėlė nuostabą – architektūra, skulptūros, automobilių eismas nepaisant taisyklių.
Pirmadienio rytą graikų mokiniai mus pasitiko su dovanėlėmis bei tradiciniais šokiai ir dainomis. Kol mokytojai aptarinėjo programos detales, mokiniai, naudodami „Kizoa“ internetinio įrankius, mokėsi dainos ,,Hello“ pristatymo 5 skirtingomis kabomis. Popietę praleidome mieste, apžiūrinėdami senovinės Šv. Sofijos bažnyčią, Šv. Dimitrijaus cerkvę, Romėnų Rotundą, Galerijos arką, tūkstančių metų senumo liekanas, saugomas miesto teritorijoje. Žiūrėdami į modernius pastatus ir istoriją menančius Romėnų forumo griuvėsius, jautėmės, lyg būtume muziejuje po atviru dangumi.
Kitą rytą pasisveikinimo dainą mokiniai papildė „Moovly“ saityno įrankio efektais. Susirinkusi mokyklos bendruomenė stebėjo mūsų, atvykusių partnerių, – šalių, miestų ir mokyklų pristatymus, domėjosi edukacine sistema bei tradicijomis. Miesto savivaldybėje meras ir administracijos darbuotojai papasakojo apie Salonikų suskirstymą seniūnijomis, gyventojų skaičių, domėjosi mūsų projekto tikslais ir veiklomis. Buvome pakviesti popietei į graikų šeimas, kad galėtume artimiau susipažinti su tradicijomis šeimose, socialiniai ryšiais tarp skirtingų kartų. Mes, mokytojai, grožėjomės miesto panorama nuo Bizantijos laikų sienos. Trečiadienį savivaldybės teatre vyko festivalis. Be miesto šeimininkų, savo kultūrines programas turėjome pristatyti ir mes – lietuvių, rumunų, turkų ir lenkų – delegacijos. Džiugu buvo išgirsti, kad mūsų ,,Jurgelis meistrelis“ labai patiko miesto bendruomenei ir šiuo metu yra vienas iš populiariausių jų vaikų žaidimų. Net keletą dienų iš eilės vaikštinėjome Aristotelio aikšte, grožėjomės pakrante bei Olimpo kalnu, plaukiodami Piratų laivu Egėjo jūra, fotografavomės po įžymiaisiais Salonikų pakrantės skėčiais, prie Aleksandro Didžiojo skulptūros. Neišdildomą įspūdį paliko kelionė į Verginos archeologinį muziejų. Mokiniai negalėjo patikėti, kad jie stovi priešais Aleksandro Didžiojo ir Filipo II kapavietes bei eksponatus, pavaizduotus jų istorijos vadovėlio puslapiuose. Jie nesiliovė klausinėti gido, ar žiūri į originalius dalykus. Darbo savaitę užbaigėme mokydamiesi muzikinės ritmikos subtilybių naudodami internetinį įrankį – „Quizlet“.
Tradiciniai valgiai – neatsiejama kultūros pažinimo dalis. Sunku net būtų suskaičiuoti, kiek jų išragavome vaišinami šeimininkų. Pastebėjome, kad graikai labai nuoširdūs, linksmi ir šilti žmonės. Jie nuolat sako vienas kitam malonius žodžius, glėbesčiuojasi, šypsosi. Vakarodami tavernose neatsistebėjome atmosfera: oras pritvindytas gardžių kvapų, skamba tradiciniai graikų instrumentai, pirmyn atgal zuja padavėjai, nešini vis naujų valgių padėklais, aidi juokas, garsios kalbos, pasisveikinimai bei, žinoma, viską vainikuoja tradiciniai šokiai, lydimi garsių ovacijų. Mes taip pat prisidėjome prie uždegančio sirtakio siautulio.
Savaitė prabėgo lyg akimirka, tačiau patirtos emocijos bei matyti vaizdai giliai įsirėžė į atmintį.

A. Skarbalienė, R. Barkauskienė 
Mokytojos

Pirmasis partnerių susitikimas ir mokymai Turkijoje

Šiais mokslo metais Šilutės M. Jankaus pagrindinėje mokykloje prasidėjo dar vienas Erasmus+ programos KA2 mokyklų mainų strateginės partnerystės projektas „Atverkite duris į skaitmeninį pasaulį: antrosios kartos saityno įrankiai“. Pirmasis partnerių (mokytojų) susitikimas ir mokymai įvyko 2019 m. vasario 25-28 dienomis Giresuno mieste, Turkijoje. Jame mokyklą atstovavo anglų kalbos vyresnioji mokytoja Roberta Tamošauskaitė ir biologijos mokytoja metodininkė Jovita Ranauskienė.
Susitikime dalyvavo partneriai iš Rumunijos, Graikijos, Lenkijos, Turkijos ir Lietuvos. Šių mokymų tikslas buvo susipažinti, išmokti naudoti bei pritaikyti antros kartos saityno įrankius: Mentimeter, Kahoot ir Aurasma (HP Reveal).
Džiaugiamės mokyklos tarptautinių santykių plėtra, sėkmingo bendradarbiavimo pradžia su naujais partneriais, bei tikime projekto pridėtine nauda visai mokyklos bendruomenei.

Jovita Ranauskienė, Roberta Tamošauskaitė
Mokytojos

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.