Spalio 24-ąją ugdymo dieną „Žvilgsnis į profesijų pasaulį” mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su įvairių profesijų žmonėmis, apsilankyti Šilutės apygardos teisme, Sweb banko filiale, suaugusiųjų mokymo centre „Takoskyra”, Šilutės rajono policijos komisariate, Šilutės užimtumo centre (darbo biržoje), bet ir pasiklausyti projekto „Mokinio karjera” vadovo Roko Šarausko vedamo seminaro „Tu gali!”.

Seminaro pranešėjas Rokas mokiniams pateikė patarimų ką daryti, kad būtum laimingas. Pranešėjas teigė, jog labai svarbu kuo ankščiau išmokti planuoti savo dieną. Dauguma paskaitos dalyvių įsidėmėjo patarimą kiekvieną dieną prie savo darbų pridėti po 1%, kad būtume dar sėkmingesni. Susimąstyti privertė pranešėjo mintys apie tai, kad mūsų kišenėse galingiausias įrankis – mobilusis telefonas, deja ne visi sugebame tikslingai juo naudotis. Mokinius sužavėjo daugelis kitų išsakytų minčių.

Kornelija Milerytė,
10a klasės mokinė

1-4 klasių mokiniai sudalyvavo akcijoje „Būk saugus, moksleivi”, ją vedė Šilutės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

7b klasės mokiniai lankėsi Šilutės teismo rūmuose. Teisėjo padėjėja R.Vekterienė mokinius supažindino su Lietuvos teismų sistema. Papasakojo apie teisme dirbančių žmonių darbo subtilybes, reikalingą išsilavinimą ir pageidautinas turėti asmenines savybes. Mokiniai turėjo galimybę išbandyti teisiamųjų suolą ir minkštą teisėjo kėdę.

Rita Zdanevičienė,
7b klasės vadovė

8b klasės mokiniai apsilankė Swedbank banko Šilutės padalinyje. Jie susipažino su finansinio raštingumo pagrindais. Kartu su banko valdytoju Martynu Valaičiu aptarė kaip suplanuoti savo išlaidas, kad pinigų užtektų ir dar būtų galima sutaupyti. Sužinojo kokių specialybių darbuotojai dirba banke.

Agnė Stulgaitė ir Goda Girgždytė,
8b klasės mokinės

8c ir 5c kl. mokiniai ugdymo dieną „Žvilgsnis į profesijų pasaulį“ pasinaudojo galimybe apsilankyti Pagėgių rinktinės Vileikių užkardoje.

VSAT Pagėgių rinktinės bendruomenės pareigūnė Vita Ažnė papasakojo apie pasieniečių darbą, jų nelengvą kasdienybę, parodė ginklus bei pasieniečių aprangą. Turėjome galimybę pamatyti sulaikytų asmenų patalpą, užkardos pareigūnai pademonstravo vaizdo stebėjimo sistemą ir išsamiai paaiškino apie valstybės sienos apsaugą, dažniausiai daromus nusižengimus ir nusikaltimus. Stebėjome kinologo dresuoto tarnybinio šuns pasirodymą.

Sužinojome, kad pasieniečio profesiją galima įgyti pasieniečių mokykloje, kuri yra Medininkuose, o aukštesnės kvalifikacijos pareigūnus rengia Vilniaus Mykolo Romerio universitetas.
Šėlstanti gamta nesutrukdė mums turiningai leisti laiką Vileikių užkardoje.

Aistė Petrikaitė ir Kamilė Dulkytė,
8c klasės mokinės

Trijų klasių mokiniai laukė ypatingo susitikimo su populiariausios Lietuvos sporto šakos atstovais – krepšininkais. Jų iš tikrųjų teko palaukti, nes buvo ką tik baigę savo treniruotę, bet atskubėjo aplankyti ištikimų krepšinio fanų. Treneris Eglinskas papasakojo apie krepšininko profesiją, trenerio darbo specifiką, išsilavinimo galimybes, savo komandos sudėtį. Na, o krepšininkų pavardes visiems pasakė septintokas Mantas, didžiulis krepšinio mėgėjas. Svečiai kartu padarė mankštą, organizavo metimo varžybas ir patys pademonstravo savo meistriškumą.

Dalia Šulcienė,
7a klasės vadovė

4a klasės mokiniai ir mokytoja Andžela Varanienė lankėsi Žemaičių Naumiesčio Žuvininkystės praktinio mokymo centre. Šiame centre ruošiami būsimieji žuvininkystės specialistai.

Mus pasitiko žuvininkystės verslo darbuotojo specialybės profesijos mokytojas Jonas Dyglys, kuris įdomiai ir išradingai papasakojo apie žuvų rūšis, jų veisimą, bei auginimą. Mokiniai patys galėjo pagauti žuvis, jas apžiūrėti, pamaitinti. Įdomu buvo apžiūrėti modernias įrangas.

Ketvirtokai dėkojo mokytojui Jonui Dygliui už edukacinę pamoką ir ne vienas prisipažino, jog pabaigę mokyklą norėtų tapti žuvininkystės specialistais. Tikimės, kad taip ir bus!

Andžela Varanienė,
4a klasės mokytoja