Vasaros pirmosiomis dienomis (birželio 1-7 d.) Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriuje vyko tradicinė dieninė vasaros stovykla „Gimtinės takeliais” socialiai remtiniems 1-5 klasių mokiniams. Stovyklautojų veiklą organizavo mokyklos socialinė pedagogė Jolita Lileikienė.

Pirmąją dieną, įkūrus stovyklą ir susipažinus su stovyklos veiklos programa, į praktinį užsiėmimą vaikus pakvietė Eglė Paulauskienė, Traksėdžių kaimo bendruomenės pirmininkė. Ji mokė mokinius, kaip iš siūlų nusipinti apyrankes, kuriomis stovyklautojai labai didžiavosi. Vėliau mokyklos kiemelyje mokiniai kreidelėmis piešė ant asfalto kolektyvinį piešinį, skirtą Vaikų gynimo dienai.

Turininga ir įdomi buvo stovyklautojų antroji diena. Vykome į Aukštumalės draustinyje esantį pažintinį taką. Nemuno deltos regioninio parko direkcijos rekreacininkė, vyr. specialistė Jūratė Dulkytė mokiniams papasakojo Aukštumalės pelkės atsiradimo istoriją, supažindino su joje augančiais retais augalais bei paukščiais. Užlipę į apžvalgos platformą, mokiniai vaizdais grožėjosi miš viršaus.

Trečioji stovyklos diena buvo skirta sportui. Mokinukai žaidė įvairius judriuosius sportinius žaidimus, varžėsi įvairiose rungtyse, išbandė rankų taiklumą „Snaiperių“ varžybose. Taikliausi „snaiperiai“ buvo apdovanoti saldžiais prizais.

Ketvirtoji diena jauniesiems stovyklautojams buvo pati įsimintiniausia, kadangi į pažintinę ekskursiją po UAB „Klasmann – Deilmann Šilutė“ Traksėdžių durpyną vykome traukinuku. Apie įmonės veiklą bei durpių gamybos procesą jiems pasakojo įmonės atstovė Valerija Daukantienė. Vaikai grįžo laimingi, nes dauguma jų traukiniu važiavo pirmą kartą ir tai jiems paliko labai daug gerų emocijų.

Penktą, paskutinę stovyklos dieną vykome į Klaipėdos miesto kalvystės muziejų, kur apžiūrėjome ekspozicijas ir dalyvavome edukaciniame užsiėmime „Pažink baltų papuošalus“. Užsiėmimo metu mokiniai sužinojo apie senosios juvelyrikos technologijas, baltų papuošalų įvairovę, ornamentus, jų prasmę. Praktinės užsiėmimo dalies metu mokiniai pasigamino po papuošalą – žiedą.

Stovyklos uždarymo dieną direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Užgalienė padėkojo mokytojoms už darbą, socialinei pedagogei už puikiai organizuotą veiklą ir palinkėjo gero vasaros poilsio.

Jolita Lileikienė,
Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos Traksėdžių progimnazijos skyriaus socialinė pedagogė