Balandžio 20-21 d. mokykloje vyko XXIV nacionalinė mokslinė praktinė konferencija „Gamtamokslinis ugdymas bendrojo lavinimo mokykloje – 2018“. Tai mokslinio metodinio centro „Scientia Educologica“ kasmetinis renginys, rengiamas vis kitame Lietuvos mieste. Anot konferencijos organizacinio komiteto pirmininko Šiaulių universiteto prof. dr. Vincento Lamanausko, tai „piligriminė konferencija“, šiemet atvykusi į Šilutės Martyno Jankaus pagrindinę mokyklą. Į Šilutę atvyko ir konferencijos dalyviai iš visų Lietuvos regionų. Sulaukėme ir garbių svečių iš užsienio.

Dvi dienas svarstę gamtamokslinio ugdymo problemas bei dalindamiesi sukaupta patirtimi, konferencijos dalyviai susipažino ir su pamario kraštu. Keliaudami vandens keliu liko sužavėti bundančia pamario gamta, senųjų kaimų architektūra bei tradicine mūsų krašto žuviene…

Atsisveikindami dėkojo konferencijos partneriams – Šilutės rajono savivaldybei, mokyklai – už šiltą priėmimą, neišdildomus įspūdžius, o svečiai iš užsienio dar pasiliko tolimesnei pažinčiai su Šilute.

Danguolė Norkuvienė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui