Artėjant didžiosioms metų šventėms, kai žodis SVAJONĖ užburia visus ir sklando ore, negali nepasidžiaugti išsipildžiusia svajone, kurią sukūrė šeima savo rankomis: vyras, žmona, dukros ir mama. Meilė gyvūnams ir realybė, kai prieš 10 metų į jų namus atkeliavo jorkšyro terjerų kalytė, išaugo į puikią šuniukų kirpyklą „Pėdučių takas“, kuri 2017 vasarą Sodų g. 2 atvėrė duris augintiniams ir jų šeimininkams.

Mums, Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos 2b klasės mokinukams, buvo didelė šventė lapkričio 24 dieną būti šios kirpyklos svečiais. Į svečius mus pakvietė mokinės Jorės mama Inga Kairienė. Mus sužavėjo jos begalinė meilė gyvūnams. Šuniukų kirpyklos šeimininkė galėjo kalbėti ir kalbėti apie šuniukus…

Ji papasakojo, kad atsiradus šuniukui jų namuose, šunų kirpyklų netoliese nebuvo, o informacijos apie kirpimą buvo labai mažai. Šuniukų kirpimo kursų Lietuvoje tuo metu dar nebuvo – taigi visko mokytis teko pačiai. Pradėjo kirpti savo šuniuką, vėliau atsirado draugų ir kaimynų, kurie kreipėsi pagalbos į Ingą. Žinių ir įgūdžių reikėjo vis daugiau. Inga ėmė lankyti įvairius seminarus pas žinomus Lietuvos ir užsienio groomerius bei veisėjus. Pamažu gimė idėja savo gimtajame mieste įkurti šuniukų kirpyklą, kurioje būtų teikiamos profesionalios šuniukų kirpimo paslaugos. Dirbo visa šeima: ji, dukros ir mama siūlė idėjas, o vyras savo rankomis jas įgyvendino. Kai reikėdavo, kibdavo į darbą visi. Taip svajonė virto realybe.

Mus sužavėjo šios moters, gal ir visos šeimos, meilė augintiniui. Prie lauko durų mus pasitiko kalėdinėmis girliandomis papuošta šuns „skulptūra“ iš tujos. Kiekviena vidaus interjero detalė taip apgalvota, kad tik įžengęs augintinis su savo šeimininku turėtų pasijusti laukiamas ir svarbus.

Šuniukų kirpyklos šeimininkė Inga leido kiekvienam norinčiam vaikui pamėginti jį maudyti, šukuoti, kirpti, džiovinti. Parodė, kaip valyti ausis ir kirpti nagus. Šunelio negąsdino nei gausus būrys mokinukų, nei triukšmas, nes šeimininkė visą laiką jį glostė ir gražiai jį kalbino.

Išlydėdama šuniukų kirpyklos „Pėdučių takas“ šeimininkė Inga Kairienė visus vaikus apdovanojo kalendoriukais su įvairių šuniukų nuotraukomis, spalvinimo lapais su šuniukais ir saldainiais. Mes kirpyklai padovanojome savo pieštus šuniukus.

„Susirask mėgstamą darbą – ir tau nereikės dirbti“ – šie Ingos ištarti žodžiai bus mums kelrodė žvaigždė dar tik svajojant apie savo ateitį.

Nida Vismantienė
Mokytoja

2b klasės mokiniai