Jau ne pirmus metus mokykloje vykdomi virtualūs tarptautiniai eTwinning projektai, kurie sudaro galimybes bendrauti ir bendradarbiauti su kitomis mokyklomis iš visos Europos. Taip galime ne tik susipažinti su kitomis šalimis, jų kultūra, bet ir ugdomas mokinių kūrybiškumas, saviraiška, mokomasi tolerancijos ir pasididžiavimo savo šalimi.

Praėjusiais mokslo metais ketvirtų klasių anglų kalbos būrelis vykdė nacionalinį projektą „Atvažiuok pas mane į svečius“, kurio tikslas buvo paskatinti mokinius atskleisti savąjį „aš“, pažinti savo gimtąjį kraštą ir domėtis kitomis vietovėmis bei ten gyvenančiais žmonėmis, ugdyti mokinių kūrybiškumą, saviraišką, bendravimo, komunikavimo, socialinius ir informacinių technologijų vartojimo įgūdžius. Projekto metu ketvirtokai kūrė logotipus, dalinosi idėjomis ir sukūrė video, pristatantį mūsų kraštą ir mūsų mokyklą.

Mes labai džiaugiamės, kad mūsų kūrybinis darbas neliko nepastebėtas. Šių metų rugpjūčio 23-25 dienomis Vilniuje, nacionaliniuose „eTwinning“ apdovanojimuose, šiam projektui suteiktas nacionalinis kokybės ženklelis. Tai jau antras ženklelis, kurį laimi pradinukai už vykdomus „eTwinning“ projektus.

Vilma Gečienė
Anglų kalbos mokytoja