Kuo nori būti užaugęs? Šis klausimas pažįstamas kiekvienam mokiniui. Daugelis net nežino, kaip savo pomėgius paversti profesija, kokių žinių tam reikia. Ne veltui kasmet rengiamos įvairios ekskursijos ir susitikimai su skirtingų profesijų atstovais. Balandžio 21 d. 6 -7 klasių mokiniai su mokytojomis E. Jatautaite – Budrikiene, D. Losiene bei ugdymo karjerai koordinatore E. Bendžiuviene Kaune susitiko su „Tamro Baltics“ įmonės darbuotojais. „Benu“ vaistinių tinklą Baltijos šalyse valdo įmonių grupė „Tamro Baltics“, kuri yra vienos didžiausių Europoje farmacijos produktų platintojos „Phoenix group“ dalis. Susitikime mokiniai stebėjo, kaip vyksta vaistų, vitaminų ir kitų prekių sandėliavimas, rūšiavimas ir jų išsiuntimas į Lietuvos vaistines. „Tamro Baltics“ įmonės darbuotojai pasakojo, kaip vyksta darbas, kad vaistinės, ligoninės ir kiti sveikatos priežiūros paslaugų teikėjai būtų greitai ir patikimai aprūpinami vaistais ir kitais reikalingais produktais. Daugiau nei dvi valandas trukęs susitikimas pareikalavo susikaupimo, atidumo, nes informacijos buvo pateikta daug ir įvairios. Dėmesingiausieji mokiniai ekskursijos pabaigoje buvo apdovanoti saldžiais ir sveikais prizais.

Dar viena prasminga ir turininga diena… Diena, kai galbūt kažkam kilo noras būti vaistininku, rinkodaros specialistu, IT darbuotoju, reklamos kūrėju… Arba diena, kai atsirado noras geriau pažinti patį save, kol dar nėra tvirto apsisprendimo dėl ateities…

Daiva Losienė
6a klasės auklėtoja

Balandžio 25 d. 6c klasės mokiniai, lydimi klasės vadovės L. Giržadienės ir UK koordinatorės E.Bendžiuvienės, lankėsi AB ”Vakarų laivų gamykla” Klaipėdoje. Išvykoje mokiniai iš arti pamatė, kaip ir kur remontuojami laivai, kodėl „siūlų ritės“ tokios didelės, kokia profesija yra radiogamadefektoskopininkas. Su įdomumu mokiniai apžiūrėjo specializuotus krovos terminalus, gaminamas sudėtingas metalo konstrukcijas naudojant pažangias technologijas, išgirdo pasakojimą apie įmonės istoriją, stambiausius projektus bei vardo suteikimo laivams ceremoniją.

Tuo išvyka į uostamiestį nesibaigė – pasukome Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato link. Ekskursijos tikslas – daugiau ir išsamiau sužinoti apie policininko profesiją.
Mokinių pažintis su policijos darbo specifika prasidėjo susitikimu su Migracijos skyriaus viršininke L. Preikšaitiene, kuri supažindino su išduodamais dokumentais Lietuvos piliečiams ir užsieniečiams, pademonstravo jų turimus pavyzdžius.

Operatyvaus valdymo skyriaus viršininkas V. Zubauskas papasakojo, kaip užtikrinamas policijos pajėgų operatyvus reagavimas į gaunamą informaciją apie įvykius bei nusikaltimus mieste.
Šaudykloje vyriausiasis specialistas A.Tamkevičius mokiniams pademonstravo, kaip policijos pareigūnai tobulina šaudymo įgūdžius, kokius ginklus naudoja tarnyboje.
Su areštinės darbo specifika, procedūromis ir taisyklėmis supažindino Areštinės viršininkas D.Petraitis. Mokiniams buvo suteikta galimybė apžiūrėti kameras, nusikaltusiųjų pasimatymams ir pasivaikščiojimams skirtas patalpas.

Daug teigiamų emocijų mokiniams sukėlė susitikimas su kinologe ir jos dresuojama Troja. Tai 3 metų belgų aviganė, kuri, stebint mokiniams, parodė, kaip aptinkamos paslėptos narkotinės medžiagos bei kiti kvaišalai.

Ekskursija suteikė puikią galimybę iš arčiau susipažinti su policijos veikla, objektyviau vertinti policijos darbą, o ateityje galbūt tapti policijos pareigūnu.

L. Giržadienė
Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

E. Bendžiuvienė
Bibliotekininkė, „Ugdymo karjerai” koordinatorė