Balandžio 2-ąją, Hanso Kristiano Anderseno gimimo dieną, švenčiama Tarptautinė vaikų knygos diena. Balandžio 4-8 dienomis jau 15-ąjį kartą Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos mokytojus ir mokinius pakvietėme į renginį „Biblioteka pasiekiama ranka“, skirtą šiai šventei paminėti.

Pirmadienį, balandžio 4 d., informaciniame centre mokyklos mokytojai rinkosi į popietę „Negali nustot skaityt…“ , kurią tradiciškai vedė lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Elina Rupeikienė, dailės vyr. mokytoja Ramunė Petrikienė ir bibliotekininkė Indra Sokolovienė.

Balandžio 5 d. mokyklos aktų salėje vyko viktorina „Skaityk, bendrauk, dalyvauk “. Joje dalyvavo 4-9–ųjų klasių mokiniai, kurie linksmai ir išradingai pristatė savo komandas, suko galveles ieškodami atsakymų į viktorinos klausimus. Džiugu, jog vaikai greitai susitvarkė su užduotimis, taip parodydami savo žinias apie rašytojus ir knygas. Juos lydėjo puiki ir pakili nuotaika. Kiekvienais metais pagerbiami aktyviausi skaitytojai, jiems įteikiamos atminimo dovanėlės.

Balandžio 7 d. 3-5 – ųjų klasių mokiniai žiūrėjo dramos studijos spektaklį „Fėja ir pikčiurna“. Studijai vadovauja Irena Hirsch.

Edita Bendžiuvienė
Indra Sokolovienė
Bibliotekininkės